Woman with babybelly holding baby shoes

8 dintre cele mai mari mituri despre sarcină, la control

8 dintre cele mai mari mituri despre sarcină, la control

 

hebamme vivian hält lächelnd ein baby

Această postare a fost creată în colaborare cu moașa Vivian.
Click aici pentru a citi mai multe informații despre moașa Vivian.

 

În jurul subiectului sarcinii circulă multe mituri, care se presupune că ar fi capabile să prezică sexul copilului, de exemplu. Dar sunt aceste mituri adevărate sau sunt potrivite doar pentru jocuri distractive de baby shower? Clarificăm în acest articol ce este cu adevărat adevărat despre aceste mituri despre sarcină.

Mitul sarcinii 1: Forma burții tale dezvăluie sexul copilului.

Înainte de inventarea ultrasunetelor, trebuiau folosite alte mijloace pentru a prezice sexul copilului. Astfel, chiar și în antichitate, forma burții era considerată un indicator al sexului. Potrivit acestui mit al sarcinii, se presupune că o burtă lată și rotundă indică o fată, în timp ce o burtă ascuțită indică un băiat. Totuși, acest mit nu este dovedit din punct de vedere medical.

Mai degrabă, forma abdomenului depinde de factori foarte diferiți. De exemplu, greutatea femeii și circumferința abdominală înainte de sarcină joacă un rol. Statura femeii are o influență decisivă asupra modului în care se dezvoltă burta copilului. La femeile mici, de exemplu, burtica bebelușului apare adesea puțin mai devreme. În plus, dimensiunea bazinului și forma bazinului determină, de asemenea, modul în care se dezvoltă baby bump-ul. Cu un pelvis îngust, uterul nu are la fel de mult spațiu în pelvis și, prin urmare, se extinde mai mult în față și în sus. Acest lucru poate face ca burta să pară mai ascuțită. În cazul în care femeia însărcinată are un pelvis mai lat, uterul se poate extinde inițial lateral. Mărimea bebelușului are, de asemenea, o influență asupra formei abdomenului. Creșterea bebelușului este, la rândul ei, legată de factori genetici și de aportul de nutrienți al copilului. În plus, cantitatea de lichid amniotic joacă, de asemenea, un rol în mărimea și forma abdomenului. Cu cât există mai puțin lichid amniotic, cu atât mai mică este burtica copilului. În cele din urmă, există alți trei factori de influență care joacă un rol decisiv în determinarea formei și dimensiunii abdomenului. Aceștia includ starea peretelui abdominal și a țesutului conjunctiv al femeii. Un mușchi și un țesut conjunctiv fermi înseamnă adesea că abdomenul este mai mic. De asemenea, abdomenul este, de obicei, mai mic la prima sarcină decât la sarcinile ulterioare. În cele din urmă, burta este adesea mai rotundă și mai mare dacă este vorba de o sarcină multiplă.

Deci, adevărul este că: Pe baza formei burții și a mărimii, unele lucruri pot fi recunoscute de către profesioniști calificați. Cu toate acestea, nu se poate face nicio afirmație cu privire la sexul copilului.

Mitul sarcinii 2: Femeile însărcinate trebuie să mănânce pentru două persoane.

„Trebuie să mănânci pentru doi acum!” – fiecare femeie însărcinată a mai auzit cu siguranță această propoziție. Dar ce este cu adevărat adevărat despre acest mit al sarcinii? De fapt, femeile însărcinate au un necesar zilnic crescut de calorii, care, totuși, nu corespunde de două ori mai mare decât cantitatea zilnică normală. Cât de mult crește necesarul de calorii poate varia oarecum de la femeie la femeie și, de asemenea, se schimbă pe parcursul sarcinii. De exemplu, spre sfârșitul sarcinii, de obicei, se are un necesar caloric mai mare. Necesarul caloric mediu în timpul sarcinii crește cu aproximativ 200 până la 250 de calorii. Aceasta este aproximativ echivalentă cu un măr și o felie de pâine integrală cu un ou.
Așadar, nici acest mit al sarcinii nu este adevărat. Mai important decât cantitatea este ceea ce mănânci în timpul sarcinii. Ar trebui să ai o dietă echilibrată și nutritivă pentru a susține dezvoltarea bebelușului tău. Dacă vrei să știi ce alimente sunt deosebit de potrivite pentru o dietă echilibrată în timpul sarcinii și care sunt cele pe care ar trebui mai degrabă să le ții la distanță, te invităm să citești acest articol despre alimentația în timpul sarcinii.

Mitul sarcinii 3: O fată îi răpește mamei frumusețea, un băiat o face să strălucească.

Un alt mit legat de sarcină se referă la așa-numita strălucire a bebelușului pe care unele viitoare mame o emană în timpul sarcinii. Altele, pe de altă parte, se luptă cu imperfecțiunile pielii sau chiar cu acneea de sarcină. Dacă crezi în acest mit, pielea pătată prezice nașterea unei fete, iar strălucirea bebelușului indică un băiat.

De fapt, însă, modificările aspectului pielii au foarte puțin de-a face cu sexul copilului, ci se datorează în principal schimbărilor hormonale din timpul sarcinii. În timpul sarcinii, de exemplu, placenta produce mai mult estrogen. Acest hormon susține sistemul cardiovascular și favorizează circulația sângelui. Datorită acestei circulații sanguine crescute și a retenției suplimentare de apă, pielea devine mai clară, mai fermă și se dezvoltă o strălucire roz – celebra Baby Glow. De altfel, probabilitatea de apariție a strălucirii bebelușului este cea mai mare în al doilea trimestru. Cu toate acestea, pe lângă creșterea producției de estrogen, crește și nivelul de progesteron și se eliberează mai mulți androgeni. Rezultatul poate fi reprezentat de imperfecțiuni ale pielii, cum ar fi coșurile sau punctele negre. În plus, testiculele băieților produc testosteron începând cu aproximativ a 16-a săptămână de sarcină, ceea ce poate avea, de asemenea, o influență negativă asupra aspectului pielii viitoarei mame. Așadar, o mică legătură între pielea mamei și sexul copilului chiar există. Totuși, această influență este destul de mică, iar conexiunea contrazice în plus mitul.

Fiecare femeie însărcinată reacționează diferit la hormoni, iar echilibrul hormonal în sine poate varia, de asemenea, de la o femeie la alta. Dacă în timpul sarcinii apare Baby Glow, petele de pe piele sau poate chiar ambele în succesiune, nimeni nu știe. Din acest motiv, nu se pot face afirmații cu privire la sexul bebelușului pe baza aspectului pielii viitoarei mame.

Mitul sarcinii 4: Greața de sarcină indică o fată.

Și iată-ne cu miturile noastre despre sexul bebelușului: Dacă o femeie însărcinată suferă de grețuri matinale frecvente, se presupune că acesta este un semn că va avea o fetiță. De fapt, între 50% și 90% se luptă cu grețuri matinale și mai ales începând cu a 6-a săptămână de sarcină. Aceste grețuri de obicei, din fericire, nu durează toată sarcina, ci trec adesea odată cu a 12-a SSW. Dar oare această greață prezice sexul copilului?

Este adevărat că, atunci când ești însărcinată cu o fată, ai un nivel crescut de HCG (hormonul sarcinii, gonadotropina corionică umană), care poate crește grețurile matinale. Totuși, această legătură nu este obligatorie, adică pot exista grețuri crescute din cauza unui nivel ridicat de HCG, dar nu este neapărat întotdeauna așa. Și aici putem observa că fiecare femeie reacționează diferit la hormoni. Astfel, se poate spune că nici acest mit nu are nimic de-a face cu acest mit. Unele femei suferă, din păcate, de greață severă, altele de niciuna – indiferent dacă sunt însărcinate cu un băiat sau cu o fată. În plus, greața depinde întotdeauna de stilul de viață, de dieta și de stresul viitoarei mame.

Mitul sarcinii 5: Dacă ai pofte dulci sau sărate este un indiciu al sexului.

Se spune, de asemenea, că poftele de sarcină sunt un indiciu care arată dacă femeile însărcinate vor avea un băiat sau o fată. Potrivit acestui mit, femeile însărcinate care au pofte dulci crescute ar trebui să fie însărcinate cu o fată, în timp ce poftele sărate sunt mai degrabă un indiciu pentru un băiat. Așadar, dacă o femeie însărcinată poftește la murături acrișoare sau la ciocolată prezice sexul? În mod clar greșit! Preferințele pentru anumite alimente în timpul sarcinii nu au nimic de-a face cu sexul copilului, ci sunt mai degrabă legate de hormoni. Hormonii, de fapt, influențează simțul gustului și al mirosului și, prin urmare, și comportamentul alimentar al viitoarelor mame. Poftele, însă, pot avea chiar sens. În timpul sarcinii, organismul are nevoie de o cantitate deosebit de mare de vitamine și nutrienți. Poftele pot duce la consumul de alimente în special care conțin nutrienți și vitamine de care organismul are nevoie în acel moment. Pofta de ciocolată, de exemplu, se datorează adesea unei deficiențe de magneziu, deoarece ciocolata neagră conține mult magneziu

Mitul sarcinii 6: Femeile însărcinate sunt total uitucă.

Există cu adevărat demența de sarcină sau este doar o scuză pentru femeile însărcinate? De fapt, acest mit al sarcinii este adevărat: femeile însărcinate devin adesea mai uitucărețe! De asemenea, demența de sarcină este cauzată, în principal, de modificarea nivelului de hormoni. Aproximativ 80% dintre femeile însărcinate observă o deteriorare a memoriei și o capacitate redusă de concentrare. Cele mai multe dintre viitoarele mămici observă creșterea uitării spre sfârșitul sarcinii sau chiar după aceea. De exemplu, hormonul stresului, cortizolul, joacă un rol important în creșterea uitării. La fel cum și lipsa de somn poate avea o influență asupra acesteia. Odată ce copilul s-a născut, uitarea mamelor se numește demență de alăptare. Atunci sunt deosebit de importanți hormonii oxitocină și prolactină, care sunt produși după naștere și care favorizează legătura dintre mamă și copil. Mamele se concentrează foarte puternic pe copilul lor și pe legătura cu acesta, făcând ca alte lucruri să treacă în plan secund și să fie uitate.

Cu toate acestea, termenul de demență este înșelător în acest context, deoarece nu există nicio modificare sau deteriorare în creierul femeilor însărcinate. Atât demența de sarcină, cât și demența de alăptare trec imediat ce echilibrul hormonal se stabilizează din nou.

Mitul sarcinii 7: Fiecare copil costă un dinte

Mitul despre sarcină, conform căruia o femeie pierde un dinte în timpul fiecărei sarcini, nu este cel puțin complet greșit. Bineînțeles, nu este adevărat că femeile pierd un dinte în timpul fiecărei sarcini. Cu toate acestea, viitoarele mame ar trebui să acorde o atenție deosebită igienei dentare și orale. Acest lucru se datorează faptului că schimbările în echilibrul hormonal determină o ușoară modificare a valorii pH-ului salivei. Acest lucru le poate face pe femeile însărcinate mai sensibile la cariile dentare. În plus, nivelul crescut de estrogen crește circulația sângelui, ceea ce poate duce la gingivite mai frecvente și la sângerări ale gingiilor. În plus, există o nevoie crescută de calciu și fluor în timpul sarcinii, ceea ce poate lipsi dinții de acestea. Prin urmare, viitoarele mame ar trebui să acorde o atenție deosebită unei igiene dentare adecvate în aceste nouă luni, astfel încât mitul sarcinii „fiecare copil costă un dinte” să nu devină realitate. În plus, igiena dentară este importantă și pentru că bacteriile pătrund cu ușurință în organism prin gingii, ceea ce poate duce la infecții.

Mitul sarcinii 8: Sportul dăunează copilului.

Ultimul mit al sarcinii care va fi discutat se referă la sportul în timpul sarcinii. Adesea, subiectul sportului în timpul sarcinii este întâmpinat cu îngrijorare sau îndoielile sunt stârnite de alții cu fraze precum: „Nu, nu, nu, nu! „Sportul dăunează copilului”. Cu toate acestea, nu se poate spune în mod general că sportul în timpul sarcinii dăunează copilului. Acest mit este pur și simplu greșit. Este important să nu fie practicate sporturi periculoase sau sporturi extreme. Femeile însărcinate ar trebui să își asculte corpul și să fie atât de active pe cât le face bine, apoi sportul poate oferi chiar beneficii. În acest articol, veți afla ce ar trebui să aveți în vedere atunci când vine vorba de sport în timpul sarcinii.

Comments (0)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mit der Abgabe der Bewertung erklären Sie sich mit den Nutzungsbedingungen und der Datenschutzrichtlinie einverstanden. Bitte haben Sie Verständnis dafür, dass alle Bewertungen von uns genehmigt werden müssen, um unangemessene Inhalte zu verhindern.*